3 min. de lectura

Hola, món!

Com un senzill programa informàtic escrit en un llenguatge de programació encara per aprendre, un Hola, món!, així comence esta aventura que fa molt temps que vaig voler emprendre. Ja se sap, "a casa del ferrer, ganivet de fusta", sempre he tingut la tendència de deixar de banda el meu, un lloc on poder compartir la meua forma d'expressió i els coneixements que he anat adquirint pel camí. Un camí en què he posat els peus en diferents bassals, però potser és en el creatiu en què més m'he mullat, ja sigui a través del disseny gràfic o de les interfícies gràfiques, tot i que també, especialment en els últims anys, en el de la fotografia.

Esbossos Savia Magazine

La realitat és que en l'àmbit professional vaig anar decantant-me cap a la vessant de la programació, més bé el desenvolupament web, un món que vaig descobrir el 2004, fa ja gairebé vint anyets 😅, quan ja cursava els meus estudis superiors de Disseny Gràfic a l'EASDA (Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant). I potser és per això que en recordar els meus orígens en el món del desenvolupament web sent certa nostàlgia per aquella faceta en la qual em dedicava més a idear i desenvolupar projectes d'identitat corporativa, tipogràfics o editorials, com ara el projecte final de curs que vaig presentar titulat Savia Magazine (amb algunes entrevistes reals a persones creatives del moment) i altres treballs que vaig recopilar en el meu primer portafoli.

Amb el pas del temps, vaig adonar-me que em centrava molt a desenvolupar-me en el món de la programació, però ja no tant en l'aspecte creatiu, i sentia que em faltava alguna cosa. Segurament per això, i també perquè ja havia tingut afició amb anterioritat, el 2016 em vaig comprar la meua primera càmera rèflex digital, una Canon EOS 6D que encara conserve en bon estat. Amb ella vaig començar a introduir-me en els paisatges i després d'uns mesos també vaig comprar alguns filtres (de densitat neutra, graduats...) per començar a fer paisatge de costa i llargues exposicions, que durant els primers anys és el que més ganes tenia de fer.

La meva primera llarga exposició de paisatge de costa

Així, podria dir que des de 2017 vaig començar a aficionar-me cada vegada més a la fotografia, he anat aprenent molt per mi mateix i també gràcies a la gent amb la qual m'he anat ajuntant o de la qual he après mitjançant cursos, vídeos a YouTube, tutorials, etc. Actualment, tinc diversos referents i fotògrafs professionals que caldria mencionar i que m'han servit de guia en molts aspectes, però destacaria Pablo Ruiz García o David Aguilar pel que fa al panorama estatal i Albert Dros o Michael Shainblum en l'àmbit internacional.

Amb tot això, tot i que hui dia seguisc dedicant-me a la fotografia com a aficionat i sense poder-hi dedicar tot el temps que voldria (per raons familiars, laborals, etc...), considere que he obtingut una experiència i uns coneixements que m'agradaria compartir per aquest canal, la meua nova web (diria que la primera a la qual he donat més afecte 🥰), en la qual vull no només compartir els meus treballs amb tot detall i informació possible, sinó també començar a crear alguns tutorials fotogràfics tractant aspectes com la planificació, l'edició i fins i tot la impressió. De fet, també m'agradaria preparar un canal directe de venda d'impressions de les meves fotos, però això encara està en procés d'ideació. Tampoc descarte escriure articles sobre desenvolupament web i programació, que al cap i a la fi és al que em dedique actualment, i també sobre la meua vida personal i una altra de les meues grans aficions: el trail running, però això ja ho anirem veient, ara toca deixar que tot fluïsca... et done la benvinguda a la meua web!, ja pots començar a explorar-la 🕵️